Ik geef toe dat ik er ook even aan moest wennen en niet gelijk overstag ging bij het horen van gehakte bloemkool in plaats van rijst. Maar geloof me, het is lekkerder dan het klinkt. En het is nog super simpel ook.

Nog een voordeel: die 250 gram groente haal je zo met gemak. Heb je trouwens echt geen tijd (of zin) om de bloemkoolrijst zelf te maken? Dan kun je het ook kant-en-klaar kopen, bijvoorbeeld bij de Albert Heijn.

Wat heb je nodig?

  • ½ bloemkool (of kant-en-klare bloemkoolrijst)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 150-200 gram groente naar keuze: paksoi, paprika, sperziebonen, erwtjes, prei, etc.
  • 1 el Chinese 5 Spice (ik gebruik die van Jonnie Boer)
  • Scheutje vissaus
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Hak de bloemkool fijn in de keukenmachine (zodat het de structuur krijgt van rijst).
  2. Bak in een wok de ui in een scheut arachideolie.
  3. Voeg de knoflook toe als de ui glazig is. Bak nog 2 minuten.
  4. Voeg de 5 Spice-kruiden toe en bak even mee.
  5. Voeg de groente en de bloemkool toe en schep goed door.
  6. Doe de vissaus erbij en bak het geheel nog 5-10 minuten op laag vuur. Schep af en toe om.
  7. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Lekker voor erbij

Dit gerecht kun je prima combineren met saté van tempeh (ook vegetarisch en glutenvrij).


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *