Ik geef toe: ik ben geen held in het bakken van zoete dingen. Taarten mislukken bij mij meestal, ik vergeet een ingrediënt of het smaakt gewoon totaal niet zoals zou moeten.

Daarom ging ik het pepernootbakavontuur met mijn dochter eigenlijk alleen maar aan als tijdverdrijf (want er werd weer eens gestaakt) en voor de gezelligheid. Maar ik moet toegeven: de glutenvrije pepernoten zijn bijzonder goed gelukt en smaken fantastisch!

Zelfs mijn niet-glutenvrije dochter en mijn collega’s vonden ze erg lekker (of ik deze gelijk maar wilde trakteren volgende week? :-). Het recept wil ik daarom graag met jullie delen.

Wat heb je nodig?

Zo maak je glutenvrije pepernoten

  1. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom.
  2. Verwarm kort de boter in de magnetron zodat je deze makkelijk door het mengsel kunt kneden.
  3. Voeg ook de melk toe en kneed tot je een stevig deeg krijgt (het mag niet meer kruimelen).
  4. Maak hier een grote bal van, verpak deze in huishoudfolie en laat deze een half uurtje rusten in de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  6. Maak van het deeg kleine balletjes (of vierkantjes, welke vorm jij maar leuk vindt) en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  7. Bak gedurende 20 minuten in de oven. Laat goed afkoelen buiten de oven!

Smakelijk!

glutenvrije pepernoten
Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *