Wil je een keer wat anders eten tussen de middag dan de standaard boterham met kaas? Probeer dan eens deze quinoasalade. Het is glutenvrij (let wel op het glutenvrijlogo!) en smaakt als vulling in een salade heerlijk. 

Wist je trouwens dat quinoa geen graan is maar een zaad? Het groeit op grote hoogte in de Andes in Zuid-Amerika (Peru en Bolivia met name). Het is een bron van eiwitten en daarnaast erg eenvoudig en veelzijdig. Het proberen waard dus.

Wat heb je nodig?

Dit zijn de benodigdheden voor twee personen:

  • 150 gram quinoa
  • 1 blokje (groente)bouillon
  • Sla naar keuze (bijvoorbeeld spinazie, veldsla, rucola, ijsbergsla of kropsla)
  • Groente naar keuze (zoals (cherry)tomaat, komkommer, rode ui, bosui, venkel, radijs, wortel of paprika)
  • Half blikje kikkererwten
  • 2 eetlepels pesto
  • (eventueel) chiazaad en sesamzaad

Zo maak je quinoasalade

  1. Kook de quinoa gaar in ruim water en een blokje (groente)bouillon. Laat daarna afkoelen op een schaal.
  2. Snijd intussen de groente naar keuze in stukken.
  3. Doe alle ingrediënten in een ruime schaal en hussel door elkaar.
  4. Voeg de kikkererwten toe en de pesto. Eventueel kun je ook nog chiazaad en het sesamzaad toevoegen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *