Zelfgemaakte guacamole: een hartstikke eenvoudig en snel te maken gerecht. Binnen 15 minuten staat het op tafel, bijvoorbeeld als borrelhap met nacho’s (die nog glutenvrij zijn ook!) of bij Mexicaans avondeten.

Wat heb je nodig?

  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • ½ beker zure room
  • Peper en zout

Zo maak je guacamole

  1. Snijd de avocado in de lengte helemaal door.
  2. Draai de twee helften van elkaar af.
  3. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in een kom.
  4. Prak met een vork de avocado fijn (als je het lekker vindt kun je er ook voor kiezen om de avocado niet tot mousse te prakken maar om het wat grover te laten)
  5. Snipper de rode ui en voeg deze toe aan de avocado
  6. Snijd de tomaat in tweeën en haal het binnenste en het groene gedeelte waar het steeltje zat eruit
  7. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en voeg dit toe aan de avocado en de ui
  8. Voeg de zure room toe aan het avocadomengsel
  9. Roer het geheel door elkaar met een vork of lepel
  10. Voeg naar smaak een snufje zout en wat peper toe

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *