Deze havermoutcake is een variant op de havermoutmuffin. De blauwe bessen maken het lekker zoet waardoor je geen suiker hoeft toe te voegen. Een heerlijk smeuïg resultaat die je zonder schuldgevoel kunt eten als ontbijt, lunch of tussendoortje!

Snijd de cake in plakjes en leg ze in de vriezer om af en toe een plakje of twee te kunnen pakken. Want eerlijk is eerlijk, van zo’n lekkere en smeuïge cake blijf je eten!

Wat heb je nodig?

  • 125 gram (glutenvrije) havermout
  • 40-50 gram amandelmeel
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder (of backing soda maar voeg dan ook 1 eetlepel appelazijn toe)
  • 100 ml kokosdrink (te koop bij Albert Heijn)
  • blauwe bessen (zoveel als je zelf lekker vindt)
  • bakblik of siliconenbakvorm

Zo maak je de havermoutcake

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Maal ondertussen de havermout fijn in de keukenmachine. 
  2. Doe hier het amandelmeel, de banaan, de eieren, het bakpoeder en de kokosdrink bij. Maal tot een gladde, smeuïge massa. 
  3. Als het geheel te nat is kun je er nog extra amandelmeel aan toevoegen. Als het geheel te droog is voeg je er nog wat kokosdrink aan toe. Bakken met glutenvrije producten blijft vooral een kwestie van aanvoelen en proberen. 
  4. Meng de blauwe bessen door het beslag en doe het in het bakblik. 
  5. Bak in 30-35 minuten gaar. Als een satéprikker er ‘schoon’ uitkomt dan is de cake klaar. 
  6. Laat afkoelen buiten de oven.

Varieer een keer!

 Je kunt in plaats van blauwe bessen ook rozijnen, stukjes appel of chocola gebruiken in de havermoutcake.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *