Hemelse ontbijttaartjes, ik kan ze elke dag wel eten. En dat geldt niet alleen voor mij maar ook voor mijn partner en onze jongste dochter.

Gelukkig zijn ze super gezond (oké, op de chocolade na) en zijn ze ook geschikt om elke dag te eten! Als ontbijt, lunch of toetje, het kan allemaal. En het mooie is dat ze klaar zijn in een handomdraai.

Ik hoop dat jij er net zo van geniet als wij!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 130 gram (glutenvrije) havermout
  • 50 gram kastanjemeel of amandelmeel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 à 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel olie (kokosolie of zonnebloemolie)
  • Een snuf kaneel

Voor de vulling:

On top:

Zo maak je hemelse ontbijttaartjes

  1. Zet de oven aan op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal tot een stevig geheel. Als het te droog is kun je nog wat water toevoegen.
  3. Vet de vormpjes met olie in en vul deze met het mengsel. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan zodat de hele bodem bedekt is.
  4. Zet de vormpjes +/- 15 minuten in de oven. Laat ze als ze klaar zijn helemaal afkoelen buiten de oven (ik zet ze meestal even in de koelkast, dat gaat sneller).
  5. Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water.
  6. Pureer de frambozen met de kwark tot een geheel.
  7. Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm deze in een pannetje met 2 eetlepels water. Blijf goed roeren tot de gelatine helemaal is opgelost.
  8. Voeg dan het kwarkmengsel toe en roer goed door.
  9. Voeg het kwarkmengsel toe aan de afgekoelde vormpjes en zet ze in de koelkast om op te stijven. Dit duurt een paar uur.
  10. Voeg tot slot de chocolade naar keuze toe die je au bain marie hebt opgewarmd.
  11. Laat weer afkoelen in de koelkast.

Smakelijk en geniet er vooral van!

Hemelse ontbijttaartjes

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *