Ik was altijd een beetje sceptisch over ontbijttaartjes. ‘Je kunt toch ook gewoon yoghurt met granola eten, net zo makkelijk’. Maar het bleef me toch intrigeren.

Vandaag had ik eindelijk de tijd en rust om ze te maken en ik ben meteen overstag. Yummie wat zijn ze lekker! Het ontbijttaartje is de perfecte combinatie van krokante havermout met sojayoghurt. Het mooie is dat er geen gluten en geen suiker aan te pas komt. De perfecte start van je dag dus!

Wat heb je nodig?

Voor het ontbijttaartje:

  • 60 gram havermout
  • 3 dadels
  • 40 ml water
  • 10 gram walnoten
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden (of kaneel)
  • 1 theelepel lijnzaad
  • 4 (siliconen) bakvormpjes

Voor de vulling:

  • blauwe bessen
  • (plantaardige) yoghurt
  • 1 eetlepel chiazaad

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe ondertussen alle ingrediënten in de blender en mix tot een grof mengsel.
  2. Verdeel het mengsel over de vier bakvormpjes en druk stevig tegen de rand.
  3. Zet de vormpjes +/- 10 minuten in de oven tot het mengsel krokant en een beetje bruin is geworden.
  4. Haal de vormpjes uit de oven en laat afkoelen. Mix ondertussen de blauwe bessen en yoghurt in een blender en giet het over in een bakje.
  5. Voeg hier het chiazaad aan toe en laat +/- 10 minuten staan tot de yoghurt stevig(er) is geworden.
  6. Vul tot slot de bakjes met het yoghurtmengsel. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is genieten!
ontbijttaartje

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *