Heb je weinig tijd en wil je toch een lekker en voedzaam ontbijt? Of ben je gewoon, net als ik, gek op havermout? Dan moet je deze overnight oats  echt eens proberen. 

Havermout zit boordevol vezels en is een bron van eiwitten. Een ontbijt met havermout is dé perfecte start van je dag. Je kunt volop variëren met de vulling maar ook met de topping. Kies vooral de variant die jij het lekkerst vindt.

Plus: het kost je slechts 5 à 10 minuten van je tijd! Bovendien ideaal als je ’s ochtends haast hebt, het zit immers al in een afgedekt bakje. Alleen maar voordelen dus!

Wat heb je nodig?

  • 40-50 gram (glutenvrije) havermout
  • 1 à 2 eetlepels chiazaad
  • (plantaardige) melk of yoghurt, denk aan: halfvolle melk, volle melk, karnemelk, halfvolle of volle yoghurt, sojayoghurt, kokosyoghurt, kokosmelk, amandelmelk, sojamelk, havermelk (niet glutenvrij)
  • Voor de topping: blauwe bessen, banaan, frambozen, aardbei, appel, peer, kokosflakes, rozjinen lijnzaad, noten, kaneel of cacaopoeder

Zo maak je overnight oats

  1. Doe de havermout en het chiazaad in een mooi glas of in een bakje en voeg daar de (plantaardige) yoghurt of melk aan toe tot alles onder staat. Roer even goed door en zet afgedekt in de koelkast.
  2. ’s Morgens hoef je alleen nog maar je favoriete topping toe te voegen!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *