Doordeweeks heb ik niet altijd veel tijd om een uitgebreide culinaire maaltijd op tafel te zetten. Gelukkig zijn de kids en manlief allemaal dol op pasta met tomatensaus. Dat maak ik dus met regelmaat.

Deze variant maak je zonder pakjes en zakjes, is suikervrij, glutenvrij en zit boordevol groente. Een ideaal recept voor een doordeweekse dag!

Vegetarische pasta bolognese

Wat heb je nodig?

  • Olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 à 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 3 à 4 rijpe trostomaten, in blokjes gesneden
  • ½ (groente)bouillonblokje
  • 1 paprika (rood, geel of oranje), in kleine blokjes gesneden
  • ½ courgette, in kleine blokjes gesneden
  • Verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum). Wij hebben dit in de tuin staan, maar je kunt het ook in de supermarkt kopen.
  • Vegetarisch gehakt (deze variant is glutenvrij)
  • (glutenvrije) pasta (bijvoorbeeld deze)
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Breng water aan de kook voor de pasta (ga uit van ongeveer 75-100 gram per persoon).
  2. Bak in een scheutje olijfolie de ui tot deze glazig is. Bak dan kort de knoflook mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes en de gesneden trostomaten toe. Roer even door en doe het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden erbij. Voeg de paprika en courgette toe en breng aan de kook.
  4. Laat op laag vuur +/- 20-30 minuten zachtjes pruttelen tot het vel van de tomaat is losgekomen.
  5. Het vel kun je verwijderen of laten zitten. Ook kun je de saus nog pureren, maar wij doen dit niet.
  6. Voeg tot slot het vegetarische gehakt toe en naar smaak nog peper en zout.

Varieer een keer!

Voeg verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas toe voor een extra lekker effect.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *