In het weekend vind ik het heerlijk om een keer wat anders te eten dan yoghurt met granola of een bakje havermout. Bananenpannenkoeken zijn favoriet, maar deze smoothiebowl mag er ook wezen, zeker op zomerse dagen.

Het ziet er prachtig uit, smaakt heerlijk en is ook nog eens super makkelijk om te maken. Je kunt het zelfs opdragen aan de man des huizes ;-). Nog een voordeel is dat ook de kids ervan smullen, zo krijgen ze meteen een portie fruit binnen en als je er stiekem wat gebroken lijnzaad aan toevoegt krijgen ze zelfs nog vezels binnen.

Het recept is aan te passen naar jouw eigen smaak en is gluten- en suikervrij. Binnen 10 minuten ben je klaar, is dat niet ideaal?

Wat heb je nodig?

  • bevroren banaan en aardbei (als een banaan niet meer aantrekkelijk is om te eten of in de broodtrommel te stoppen dan snijd ik het in stukken en leg ik hem in een bakje in de vriezer.)
  • blikje kokosmelk (bijvoorbeeld deze van Go-Tan)
  • Topping naar keuze: chiazaad, gebroken lijnzaad, verschillende soorten fruit (blauwe bes, aardbei, banaan, framboos, druif), kokosflakes, (zelfgemaakte)glutenvrije granola, noten, ...

Zo maak de smoothiebowl

Zomerse smoothiebowl 2

Dit kan niet eenvoudiger: doe de bevroren banaan en aardbei in een blender en voeg daar de kokosmelk aan toe. Laat draaien tot er geen stukjes meer in zitten en je een gladde stevige massa hebt. Giet het fruitmengsel in een bakje en voeg er je favoriete toppings aan toe. Eitje toch?

Varieer een keer!

 Je kunt in plaats van bevroren banaan en aardbei ook ander zacht fruit gebruiken in de smoothiebowl. Probeer bijvoorbeeld eens blauwe bessen, frambozen of perzik!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *